SEDAŞ'ın patronu borçları için Bakana mektup gönderdi

SEDAŞ'ın patronu olan Çek Cumhuriyeti merkezli CEZ'in CEO'su Berat Albayrak'a borç yapılandırması için mektup gönderdi

Reuters'ın bir Çek gazetesine dayandırarak verdiği habere göre, Çekya merkezli CEZ'in CEO'su Daniel Benes, Hazine ve Maliye BakanıBerat Albayrak'a mektup yazarak şirketin borçlarını yeniden yapılandırmayı değerlendirmek zorunda kalabileceğini ifade etti.

Lidove Noviny gazetesinde yer alan habere göre Benes, TL'deki değer kaybı, bölgedeki istikrarsızlık ve Türkiye'de bozulan faaliyet ortamı nedeniyle böyle bir adım atılmasının gerekebileceğini belirtti.

CEZ, Akkök Grubu ile birlikte Akenerji'nin ortakları arasında yer alıyor. CEZ, Akenerji'de yüzde 37,36'lık pay ile en yüksek ortaklık payına sahip.

ÖZELLEŞTİRME SÜRECİ

SEDAŞ'ın özelleştirilmesi için 1 Temmuz 2008 tarihinde ihale açılmıştı. İhaleyi 600 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Akkök-Akenerji-CEZ Konsorsiyumu için Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onay verdi.SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu'nun yönetimine geçmiştir.

30 Ağu 2018 - 01:16 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.