“Ramazan Birlikte Güzel “ sloganı ile Ramazan kumanyası dağıttılar..

İHH İnsani Yardım Vakfı Pamukova İlçe temsilciliği Yetimler Öksüz ve Derneği ile birlikte ilçemizde bulunan yetim,öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanyası dağıttı..

İHH İnsani Yardım Vakfı Pamukova İlçe temsilciliği ramazan ayında Pamukova Öksüz ve Yetimler Derneği ile birlikte ilçede bulunan yetim,öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Pamukova İlçe temsilciliğinden yapılan açıklamada “ İlçede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında ihtiyaçlarını bir nebzede olsa karşılamanın huzurunu yaşıyoruz “ dedi.

“Ramazan Birlikte Güzel” sloganı ile beş kıtaya uzun ve zorlu yolculuklar yapan İHH ekipleri, 27 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak bölgelere taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere eğitim yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 120 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 150 binkişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2019 yılında belirlenen fitre bedeli ise 23 TL.

120 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 250 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, şeker, balon oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak.

İHH İlçe temsilciliğimize fitre zekat ve sadakalarını bağışlamak isteyen vatandaşlarımız 05323211044 nolu telefon ile ulaşıp bağışlarını yapabilirler.

17 May 2019 - 21:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.