Kemaliye köyünde asırlardır süren ' Deveci Kızlar ' geleneği..

Pamukova Kemaliye Köyü'nde asırlardır bayramlarda düzenlenen 'Deveci Kızlar' geleneğinde, köyün erkekleri kadın kılığına girerek eğleniyor.. İŞTE O GÖRÜNTÜLER..

Pamukova İlçesi Kemaliye Köyünde her bayramda süregelen gelenekte köyün gençleri kadın kıyafetleri giyerek eskiden eşek ve atlara bağlanan selelerden kocaman bir deve yaparak köyde dolaşmaları Kurban Bayramında da yaşandı.Kadın kıyafetleri giyen köyün gençleri, Deveci başı ve devenin arkasından oynaya oynaya köydeki tüm evleri gezerek “ Deveci kızları geldi “ diyerek evlerden, yiyecek malzeme topluyor. Kadın kıyafetiyle oynaya oynaya topladıkları yiyecek malzemelerini köyün kahvehanesine veya köy meydanına getiren gençler burada oynadıkları oyunlar eşliğinde yiyorlar.

Asırlardır Pamukova İlçesi Kemliye köyünde devam eden “ Deveci Kızları “ geleneğini her Kurban bayramında devam ettiren gençler cep telefonu ile çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşınca bir anda sosyal medya’nın fenomeni oldular.(Pamukova-SAKARYA-DHA)

İŞTE KEMALİYE KÖYÜNÜN DEVECİ KIZLARI;

VİDEOYU MOBİL TELEFONLARDAN SEYRETMEK İÇİN ALTAKİ LİNKİ TIKLAYIN;

http://www.medyabar.tv/video/4519/deveci-kizlar-yine-ortaya-cikti.html

10 Eki 2014 - 12:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.

01

- Erkeklere kadın elbisesi giydirmek, hiç ahlaki değil, kültürümüze ve örfümüze de uygun değil..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 12:29