Kayıp olan helikopter bulundu.. 4 Şehit..

İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra Kartepe ilçesi Karaardıçlı mevkiine düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebat şehit oldu.

Kayıp olan helikopter bulundu.. 4 Şehit..
Kayıp olan helikopter bulundu.. 4 Şehit..
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Arama kurtarma ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, helikopterin enkazına Kartepe ilçesine bağlı karaardıç mevkiinde ulaşıldığı bildirildi.

Kayıp helikopterin Kartepe Green Park Otel'in alt tarafındaki Karaardıçlı mevkiinde tespit edildiği öğrenildi.

Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş helikopter enkazına ulaşıldığını doğruladı. Helikopter 100 metrelik uçurumda parçalanmış bir halde bulundu. Helikopterde görevli 4 personel şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Kartepe Karaardıçlı mevkiinde düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebatın şehit olduğunu açıkladı.

Şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir.

Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.
Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir."

Öte yandan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe ilçesinde 12.25'te telsiz irtibatı kesilen ''S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterin enkazına ulaşılmasına ilişkin, "Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ile enkazın bulunduğu Karaardıç mevkisine gelen Güzeloğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Güzeloğlu, bölgeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan kalkan Donanma Komutanlığına ait helikopterdeki 4 askeri personelin planlanan varış saatinde Konya'ya ulaşmaması üzerine arama çalışmaları başlatıldığını söyledi.

Kartepe ilçesinde bulundukları mevkide yürütülen çalışmalar neticesinde kurtarma ekiplerince helikopterin enkazına rastlandığı bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Kazayla ilgili kaza kırım ekibi ve başsavcılığımızın araştırmaları devam ediyor. Askeri ve adli makamlar, gerekli incelemeleri yapacak. Milletimiz ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar göstermesin."

Ekipler, enkazın bulunduğu bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'ya eğitim amaçlı uçuş için Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra 12.25'te telsiz irtibatı kesildiği belirtilen askeri helikopterin bulunması için çalışma başlatılmıştı. Karaardıç mevkisinde helikopterin enkazına ulaşılmış, Genelkurmay Başkanlığı, Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz ve Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğunu açıklamıştı.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER;

VİDEOYU MOBİL TELEFONLARDA İZLEMEK İÇİN ALTAKİ LİNKE TIKLAYIN;

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=777940

13 Eki 2014 - 01:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.