İTÜ çalışanları Pamukova da ayva hasadı yaptılar ve ..

İstanbul Teknik Üniversitesi çalışanları hafta sonu Pamukova Eğriçay mahallesini ziyaret edip, ayva hasadı yaptı, kışlık doğal ürünlerini alırken İlçeye hayran kaldılar..

İTÜ çalışanları Pamukova da ayva hasadı yaptılar ve ..
İTÜ çalışanları Pamukova da ayva hasadı yaptılar ve ..
+8
Haber albümü için resme tıklayın

Son dönemde yöresel ürünleri ve verimli ovalarında yetişen ayva ile gündeme gelen Pamukova İlçesi Ulusal basında da geniş yer bulan Ayva Festivali ve Eko Pazardan sonra ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Kışlık salçasını, turşusunu, tarhanasını, yaprak sarmasını, ayva reçelini ve konserve ihtiyacını karşılamak isteyenler tercihlerini Pamukova dan yana kullandılar.

İTÜ çalışanları hem doğal ürünler ile kışlık ihtiyaçlarını karşılamak, hem de hasat mevsimi olan Pamukova Ayvasını dalından toplamak için Pamukova’nın şirin ve mütevazı mahallesi Eğriçay’daydılar. İTÜ kafilesini ağırlayan Eğriçay Mahallesi sakinleri kafileye ayva bahçelerini gezdirerek dalından ayva toplamalarını sağladılar. Ayrıca İTÜ kafilesi mahalleden salça, yaprak sarması, tarhana, fasulye, köy yumurtası gibi yöresel ve doğal ürünlerden de satın aldılar.

Doğa ile baş başa güzel bir gün geçiren İTÜ çalışanları gelecek sene için de tercihlerini Pamukova İlçesinden yana kullanacağını ifade ederek, İlçenin doğal güzelliklerine ve yöresel ürünlerine olan hayranlıklarını dile getirdiler.(Haber; Levent Tüysüz)

17 Eki 2017 - 00:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.