İmam Hatip Ortaokulundan Askıda Kantin Projesi..

Pamukova Mehmet Atıf Aydın İmam Hatip Ortaokulu'nda Askıda Kantin Projesi hayata geçirildi. Amaç öğrencilerin yardımlaşma duygusunu geliştirmek..

İmam Hatip Ortaokulundan Askıda Kantin Projesi..
Haber albümü için resme tıklayın

Pamukova ilçesinde Mehmet Atıf Aydın İmam Hatip Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Tombul koordinatörlüğünde 7’inci Sınıf öğrencilerinden Şüheda Avcı ve Sümeyye Doğan TÜBİTAK Bu Benim Eserim Proje yarışması değerler eğitimi kapsamında örnek bir projeye imza atarak okulda "Askıda Kantin Projesi" uygulamaya başladı.

Proje ile isteyen öğrenci, kantinden alışveriş yaparken, bir tane de ihtiyacı olabilecek arkadaşları için ürün alarak "Askıda Kantin" panosuna asabiliyor. İhtiyacı olan öğrenciler de panodaki ürünlerden alabiliyor.

"Askıda Kantin" panosunu boş bırakmayan öğrenciler bazen birden fazla ürün alarak arkadaşlarına destek oluyor.

Bugüne kadar birçok sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirten Mehmet Aydın İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Özkaya, "Askıda Kantin Projesi’ndeki hedefimiz; çocuklarımızın yardımlaşma bilincini geliştirmek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. Veren elin alan elden haberi olmadığı uygulama ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın insanlara faydalı olmasını hedefliyoruz. Bu proje, öğretmen arkadaşlarımızın desteği ve öğrencilerimizin çabasıyla hayata geçti. Çocuklarımız bu projeyi oldukça sevdi. Bu proje onların gelişimine ve eğitimine katkı sağlıyor. Umarım bu proje diğer okullarda da uygulanır" dedi.

Projeye oldukça ilgi gösteren öğrenciler, bu projeyle hem yardımlaşma hem de arkadaşlık bağlarının güçlendiğini söylediler.

Öğrencilerin projeye oldukça fazla ilgi gösterdiğini belirten kantin işletmecisi Erol Döner, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın böyle bir paylaşım içerisinde olmasından son derece memnunuz. Türkiye’deki bütün okullarda böyle bir uygulamanın olmasını isteriz. Çocuklar bu konuda çok duyarlı. Bazen bir çocuğumuz 3-4 ürün askıya asabiliyor" diye konuştu. (Haber: Levent Tüysüz)

07 Mar 2018 - 01:03 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.