İlk Hacı Kafilesi Pamukova'dan Dualar ve Göz Yaşları İle Uğurlandı

İlk hac kafilesi Pamukova dan dular ve göz yaşları ile uğurlandı. Bazı hacı adayları heyecandan göz yaşlarını tutamadı..

Pamukova da 20 Hacı adayı İslam’ın 5 şartından biri olan hac vazifesini yerine getirmek için dün Çarşı Camiinde kılınan ikindi namazı sonrası dular ve göz yaşları ile uğurlandı.

Hacı adaylarının yakınlarının da katıldığı uğurlama töreninde, hacı adayları yakınları, babalarını, dedelerini, babaannelerini ve ananelerini kutsal topraklara göndermenin heyecanını yaşadılar.

Kutsal görevi yerine getirmek için sabırsızlanan hacı adaylarının heyecanı ise gözlerinden okunuyordu. Hacı adayları yaşadıkları heyecanı ve duygularını dile getirdi. Çoğunluğu uzun yıllar hacca gitmeyi bekleyen adayların kimisi bu heyecanı ilk kez yaşarken, kimisi ise ikinci ve üçüncü kez yaşadıklarını ifade etti. Duygularını dile getirmekte zorlandığını aktaran bir bayan hacı adayı, bu heyecanı Allah’ın herkese yaşatması temennisinde bulundu. Daha önce iki defa Umre yaptığını kaydeden hacı adayı bu mutluluğun ve heyecanın çok farklı olduğunu belirterek, kutsal görevi hakkıyla yapmayı diledi.

(Haber: Levent Tüysüz)

20 Tem 2018 - 20:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.