İlçe Merkezinde bu kurallara uymayan sürücüler dikkat..!

Pamukova İlçe Merkezinde emniyet kemeri takmayan, cep telefonu ile konuşan ve ters şeride giren sürücüler dikkat cezalar adresinize geliyor..!

İçişleri Bakanlığının talimatıyla başlatılan Emniyet Kemeri, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hız, makas atma ve ters şeritte seyreden sürücülere trafik polislerinin yanı sıra genel hizmet polisi ve Jandarma da ceza yazabiliyor.

İlçe merkezinde sürücüler fark etmese de denetimler sürüyor..

Bu kapsamda Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü genel hizmet polisleri ve trafik ekipleri İlçe merkezinde kemer takmayan sürücüleri fotoğraf ve tutanakla tespit edip adreslerine ceza makbuzlarını göndermeye başladı.

Cezalar devam edecek..

Ceza makbuzunu alan sürücüler ise neye uğradığını şaşırırken, emniyet yetkilileri emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak. Kazaları önlemek amacı ile araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın önüne geçmek ve ters şeritte seyretmeyi önlemek amacıyla tüm polislerin gözetim yaparak tuttuğu tutanakları ilgili birime teslim edip kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulamasına devam edileceği uyarısında bulundular.

Bakan Soylu Eylül ayı başında açıklamıştı

İçişleri Bakanı Soylu Eylül ayı başında yaptığı açıklamada “ Her jandarma ve her polis arkadaşım trafikteki bütün araçları dışarıdan gözetleyecekler. Özellikle emniyet kemeri takmayan, cep telefonu kullanan sürücüleri kendilerine gönderdiğimiz tutanaklarla birlikte ilgili trafik birimlerimize iletecekler ve bu sürücüler hakkında cezai işlem uygulaması yapacaklar. Buna bir ilavemiz daha var o da yollarda makas atan sürücüler. Araç içerisindeki her vatandaşımız, trafik kuralları açısından sadece trafik polislerinin değil bütün kolluk birimlerimizin gözetiminde olduğunu, kural ihlallerinde ceza ile karşılaşacağını bilmelidir. Bir adımımız daha var. Bizim Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerimiz var, elektronik denetim sistemlerimiz var. Artık eskisi gibi değil. Bunların hepsi birbirine entegre ve görüntü alma kabiliyetleri var. Görüntü alma kabiliyetlerinden de Türkiye’nin her yerinden faydalanılacak "uyarında bulunmuştu.

19 Kas 2018 - 21:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.