İkinci dönemin ders zili bugün çalıyor!

Pamukova da 5 bin 410 öğrenci ve 269 öğretmen için 4 Şubat Pazartesi (Bugün) ikinci yarı dönemi için ders zili çalıyor..

Yarıyıl tatilinin ardından2018-2019eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 4 Şubat Pazartesi (Bugün) günü başlıyor.

İlçemizde yaklaşık 5 bin 410 öğrenci ile 269 öğretmen, 2 haftalık yarı yıl tatilinin ardından ders başı yapıyor. Öğrenciler açısından ikinci yarıyıl sınavlar nedeniyle yoğun geçecek.

LGS 1 Haziran'da

Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinin hazırlandığı Liseye Geçiş Sistemi kapsamındaki sınav 1 Haziran'da yapılacak.

YKS 15 Haziran'da

Lise 12. Sınıf ve mezun öğrencilerin gireceği YKS sınavının başvuruları 12 Şubat'ta başlayacak. Üniversiteye geçişte ilk sınav olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran 2019 Cumartesi günü, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak.

4 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönem 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

Durmuş'tan mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 4 Şubat pazartesi günü başlayacak ikinci yarıyılın öğrenciler açısından lise ve üniversite sınavlarıyla oldukça yoğun geçeceğini belirterek, ikinci dönemde de eğitim projeleri başta olmak üzere öğrencilerimizi sosyal hayata en güzel şekilde hazırlayacak faaliyet ve programların devam edeceğini söyledi. Durmuş, ikinci yarıyılla ilgili öğrencilere, öğretmenlere ve velilere önemli mesajlar verdi.

Öğrencilere;

"Dünyada en iyi olmak yerine dünya için iyi biri olunuz.Dünyadaki doğruları ve güzellikleri görmek ve göstermek, yanlışları düzeltmek için güç ve cesaret verir. Sizden beklentimiz, derslerinize çok çalışarak, ailenizle, öğretmenlerinizle ve çevrenizdeki yakınlarınızla kuracağınız güzel iletişimlerle hayata en güzel şekilde hazırlanmanızdır. 2023 vizyonu içerisinde eğitim hedeflerine, sizlerle ulaşacağız. Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmeniz için kendinizi geliştirmeli, büyük düşünmelisiniz. Başarıya giden bütün yolların çalışmaktan geçtiğini unutmayarak gerekli bilgi ve donanıma sahip olmalısınız."

Öğretmenlere;

"Eğitmek doğru tepki vermektir. Görevimiz potansiyel yeteneklerimizi konfor alanları dışına çıkartarak gelişim fırsatları sunmaktır. Çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini keşfederek, onları hayata en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içinde olmalıyız.Ciğerparelerimizin geleceğe güvenle bakabilmesini sağlamak amacıyla ışık tutmaya, yol göstermeye ve onlara ideal rehber olmaya devam edeceğiz. Sizlerle meslektaş olmanın gururu içinde şahsınıza ve büyük fedakârlıklarla yetiştirdiğiniz öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum."

Velilere;

"Çocuklarınızı hayatınıza ortak ediniz. Ev içinde bazı işleri birlikte yaparak sorumluluk ve öz yeterlilik kazandırın. Çocuklarınız eve geldiğinde onlara 'bugün kime yardım ettin, kimden yardım istedin, bu hafta hangi arkadaşının başarısına katkıda bulundun, senden daha az şanslı insanlar için ne yaptın, sahip oldukların için kendini hangi konularda şanslı hissettin?' sorularını sorarak onlara hayatımızdaki önemli değerlerimizi sık sık hatırlatın. Başarının sadece akademik olmadığını, iyi bir insan olmanın hayattaki en büyük başarı olacağını paylaşın.2023 eğitim vizyonunun hedeflerine ulaşması, siz değerli velilerimizin bu süreçte etkin roller üstlenmesi, çocuklarına iyi rol modeller olması, okul aile işbirliğinin sağlam temeller üzerine kurulması ve veli-öğrenci iletişiminin güçlendirilmesi ile mümkün olacaktır. "// <![CDATA[ // ]]>

03 Şub 2019 - 22:20 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.