İki yeni okulun yapımı için hafriyat çalışmaları başladı..

Pamukova’ya 60 derslik iki yeni okul için hafriyat çalışmaları başlandı. Hedef 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yetiştirmek.. 75. Yıl İlköğretim okulu ve Anadolu Lisesi yeni kullara taşınacak..

İki yeni okulun yapımı için hafriyat çalışmaları başladı..
İki yeni okulun yapımı için hafriyat çalışmaları başladı..
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Pamukova da biri 28 diğeri 32 derslik olan 2 yeni okulun ihale süreci tamamlanıp, yüklenici firma tarafından hafriyat ve temel açma çalışmalarına başlanıldı. Elperek Mahallesi Ana Kucağı Okulunun yanında yer alan 4860 m2 alana 28 derslik İlköğretim Okulu, Elperek Mahallesi Dua Meydanında yer alan ve Pamukova Belediyesi tarafından okul yapımı için BEDELSİZ olarak tahsis edilen 10.309 m2 alana ise 32 derslik Anadolu Lisesi yapılacak.

2 okulun yapımı ile ilgili Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser geçtiğimiz aylarda müjde vermişti.

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, uzun süredir yapmış olduğu girişimler girişimlerle, AK Parti İktidarının güçlü hizmet eliyle ilçeye kazandırılacak olan 2 yeni okulun 2017-2018 eğitim öğretim yılına yetişmesi hedeflendiğini belirtti.

“ Pamukova büyüyor, gelişiyor, geç nüfusun eğitimi için okullara olan ihtiyaçta artıyor..”

Başkan Keser, ; ”Pamukova her geçen gün büyüyor, gelişiyor; buna bağlı olarak artan genç nüfusun eğitimi için okullara olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Mevcut binalarımız ve dersliklerimiz bu noktada yetersiz kalıyor. Sağ olsunlar yeni okul ve derslikler hususunda Bakanlığımıza yapmış olduğumuz girişimler olumlu sonuç vermiş ve geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan 60 derslik 2 yeni okulumuz için hafriyat çalışmalarına başlanılmıştır. Yapılacak olan okullarla Pamukovamızdaki okul ve derslik ihtiyacı önemli ölçüde giderilmiş olacaktır. Bu noktada daha evvel kamulaştırma çalışması yapılan Elperek Mahallesi Ana Kucağı Okulunun yanında yer alan 4860 m2 alana 28 derslik İlköğretim Okulu, Elperek Mahallesi Dua Meydanında yer alan ve Belediyemiz tarafından okul yapımı için BEDELSİZ olarak tahsis edilen 10.309 m2 alana ise 32 derslik Anadolu Lisesi yapılacaktır “ dedi.

“ 75. Yıl İlköğretim okulu yeni yapılacak okullara taşınacak.. “

Keser, özellikle asrın felaketi 1999 depreminde orta hasara maruz kalan 75.yıl İlköğretim Okulunun bu yeni yapılacak olan okullara taşınmasının sağlanarak öğrencilerin daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamda eğitim ve öğretime devam etmelerini temin edileceklerini ifade etti.

“ 75. Yıl İlköğretim okulunun yerine modern ve çok amaçlı kapalı Pazar yeri.. “

Keser “ .Bizler bu güne kadar eğitime her alanda destek sağlayan bir belediye olarak bundan sonrada yavrularımızın eğitimi için imkânlarımız dâhilinde elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeye devam edeceğiz. Yine belediye olarak 2 yeni okulun yapılıp eğitime açılması ile birlikte Bakanlığımızdan daha evvel talepte bulunduğumuz 75.Yıl İlköğretim Okulunun yerleşkesine ilçemize yakışır modern ve çok amaçlı bir Kapalı Pazar Yeri oluşturacağız. AK Parti İktidarımızla söz verdiğimiz gibi bütün hedef ve projelerimizi bir bir hayata geçirecek ve ilçemizi hak ettiği hizmetlere buluşturmaya devam edeceğiz “ dedi.

“ Durmak yok hizmete devam “

Başkan Keser açıklamalarının son bölümünde şunları söyledi, “Temel çalışmalarına başlanılan toplamda 60 derslik 2 yeni okulun ilçemize kazandırılmasında en büyük desteği sağlayan başta; Başbakanımıza , Milli Eğitim Bakanımıza, Sakarya Valimize,Milletvekillerimize,İl Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu hususta emeği ve katkısı olan herkese ayrıca şahsım ve ilçe halkım adına sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunmayı da bir borç biliyorum. Sağ Olsunlar, Var Olsunlar.Durmak yok, hizmete devam “ dedi.

12 Tem 2016 - 23:43 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.

02

- Sayin Başkan HASTANE işi ne oldu hastanemiz atil durumda ve hiç bir işe yaramiyor DOKTOR YOK biraz da onunla ilgilenin sayin basin yetkilileri sizede söyluyorum hastane işini haber yapinda yenisini yapdinlar bize hastane de lazim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Temmuz 23:43
01

- Yolları ne zaman yaptıracakmıs kac yıldır arabamı garajdan cıkaramıyorum yollar toz duman camur üstümüzün kirlenmeside cabası, baska. Klimalı devlet arabasıyla gezme sokaga cık, yıllardır politika yapıp baskanlık yapıyosun büyük sehirde olmasa bi icratın yok su p.ovaya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Temmuz 23:43