Başkan Cevat Keser'in o sözlerine CHP li Meclis Üyelerinden cevap..!

Pamukova belediye başkanı Cevat Keser tarafından “Gelişmeye ve değişime ayak direyen dar görüşlü “ olmakla suçlanan CHP belediye meclis üyelerinden çok konuşulacak açıklamalar geldi.. İŞTE O AÇIKLAMALAR..

Pamukova belediyesinin 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü İller Bankasından alt yapı çalışmaları ile bozulan yollar için 7 milyon liralık ( Eski para ile 7 trilyon) kredi yetkisi istemi ile toplanması ve bu talebin meclisten Ak Partili 8 üyenin evet oyu CHP li 3 meclis üyesinin hayır oyu ile geçmesi ile başlayan açıklamalar art arda geldi. Meclis toplantısının yapılacağı gün yerel medyada çıkan haberler sonrası, Pamukova belediyesince yapılan oldukça sert bir dille yapılan basın açıklamasında “Gelişmeye ve değişime ayak direyen dar görüşlü “ olmakla suçlanan CHP li belediye meclis üyelerinden çok konuşulacak basın açıklaması geldi..

CHP İlçe Başkanlığı binasında CHP İlçe Başkanı Ali Teke, yönetim kurulu üyeleri, CHP meclis Üyeleri Murat Aydoğdu Ece Söyler ve Hüseyin Eryiğit’in katılımıyla yapılan basın açıklamasında ilginç detaylar dikkat çekti.

İŞTE O AÇIKLAMA;

Saygıdeğer Pamukova Halkımıza,

Öncelikle göreve geldiğimiz 2014 Nisan’ından buyana bizlere, kamuoyuna kendimizi ifade etme fırsatı verenlere teşekkürlerimizi sunarak başlamak istiyoruz.

Bizler, ilçemizde yaşayan, yaşamayan ve yaşayacak olan tüm canlılarımıza olan sorumluluğumuzun bilinci içerisinde hareket ederek karar verdiğimizi bilmenizi isteyerek basın açıklamamıza başlıyoruz.

“Şeffaf, tarafsız ve samimiyet olsaydı bu açıklamayı yapmazdık..”

Keşke, belediyemiz internet sitesinde şeffafça, tarafsızca ve samimiyetle, her gündem, her karar, her ihale ilanı, her ihale sonucu, her meclis oturumu, meclis toplantı salonunda, halka ve basına açık hatta ve hatta canlı yayınla tüm dünyaya açık yapılsaydı da biz bu açıklamaları yapmak zorunda kalmasaydık. Siz vatandaşlarımızda belediyede var denilen her türlü kaydı görseniz ve bilseniz.

“ Satış ve kiralamalara ilçemize hizmet gelir diye kabul oyu verdik.. “

Vatandaşımıza ve belediye çalışanlarına hizmet için alınan hiçbir araç alımına ret oyu vermediğimiz gibi, meclise ek gündemle gelen büyükşehir yasasından dolayı belediyemiz bünyesine katılan köylerdeki taşınmazların kiralama veya satış yetkisi verme kararında da hizmet gelir diye kabul oyu verdik. Ancak; ilkinde öğrendiğimiz ek gündemlerin samimiyetsizliğinden ve sizlerle fikir alışverişi yapamadığımızdan dolayı çoğunda çekimser oy kullandık.

“ Verdiğimiz önergelere bakın ne cevap verdiler..”

Siz değerli halkımızı bilgilendirmek için istediğimiz ve kararlarla birlikte verilmesi gereken karar ekleri taleplerimize rağmen verilmemiştir. Verdiğimiz soru önergelerinin birkaçına verilen cevapları ve verdiğimiz önerilerin bazılarını sizlerle paylaşmak isteriz.

Satışı gerçekleşen yerler, hangi kamu yararı gözetilerek satılmıştır? 01.10.2014

Cevap: İlçemizde devam eden, kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları sonucunda bozulan imar yollarının onarımında kullanılacaktır. 03.11.2014

Belediyemize ait dükkanların satış gerekçesi nedir?

Belediye meclisi mayıs olağanüstü toplantı gündemine gelen, 7 trilyon tl iller bankasına borçlanma gerekçesi nedir?

Satışlardan ne kadar gelir elde edilmiştir? 01.10.2014

Cevap: ……. satışı yapılacak taşınmazların muhammen bedelleri ihale şartnamesinde ve ihale ilanlarında belirtilmektedir. 03.11.2014

Devir işlemi gerçekleştiğinden bu yana, hangi parsellerin satışı yapılmıştır, bu satıştan parsel bazında ne kadar gelir elde edilmiştir? 02.03.2015

Cevap: Kurumumuzdan istenilen bilgilerin uzun sürecek bir araştırma ve inceleme sonucunda elde edilebilecek olması ve yalnızca bu işlemler için personel görevlendirilmesi yapılması sonucunda birimlerimizdeki çalışmaların aksamasına yol açacak olması nedeniyle dilekçenize bilgi edinme kanunun 7. Maddesi hükmü uyarınca olumsuz cevap verilmektedir.01.04.2015

“ Çoğu önergemizi gündeme bile almadılar..”

Meclisimizce gündeme bile alma duyarlılığı gösterilmeyen bazı önerilerimizi paylaşacak olursak;

- İlçemizde yıllardır bir türlü kapalı bir pazar yerinin yapılmadığını görmekle beraber bilindiği gibi YHT için yolcu indirip bindirme amaçlı ilçemizde bir istasyon yeri belirlenmiştir. İlçe içinden yada dışından kara yolu ile istasyona gelecek olan hususi araçların, şehirler arası otobüslerin, toplu taşıma yapan araçların da bu istasyonla bağlantı yapması düşünüldüğünde, YHT istasyonuna entegre bir otogar kaçınılmaz olmaktadır.

-Ayrıca; meyve ve sebze diyarı diye hepimizin övündüğü ilçemizde üretim yapan üreticilerimizin ekonomisine katkıda bulunmak asli görevlerimizden olduğundan yapılması zorunlu olan bu otogarın yaratacağı trafiği de kullanmak amacıyla YHT istasyonu, otogar ve üretici pazarı kompleksi ilçemiz için acil ihtiyaçlardandır.

-Belediyemize ait kapalı spor salonun çatısı hasarlı görünmektedir. Dolayısıyla hizmete kapalıdır. Hasarın giderilip halkımızın hizmetine açılması.

- Pamukova ilçemiz sınırlarındaki, ilköğretim öğrencilerine önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında, her gün 250 ml günlük taze süt dağıtılmasının ön hazırlıklarının yapılıp, önümüzdeki yıl uygulamaya başlanması

-İlçemizde artan araç sayıları dikkate alındığında, çarşı merkezinde park alanları yetersiz kalmaktadır. Bu gerekçeyle ilçe trafiği olumsuz etkilenmektedir. Bu olumsuzluğun giderilmesi için oluşturulacak komisyonca park alanı yerleri tespit edilerek gerekli tarifenin oluşturulması,

Konularının meclis gündemine bile alınmadığını paylaşmak isteriz.

“Yıllardır ilçesine bir Pazar yeri yapmamak mı? Gelişim, değişim.”

Aynı parkı her defasında değiştirip ağaçlarını kurutup dibine demir döşeyip beton atıp taş döşemek mi? Gelişim değişim.

Atatürk heykelini yukarıdan aşağıya almak mı? Gelişim, değişim.

Asfaltın üstüne söküp takacağız diye, parke taş döşeyip, sökülenin hiçbirisinin yerine konmadığı gibi, döşenen parke yolların ekonomik ömrünü tamamlamadan üstüne asfalt yapmak için, almadığı borç satmadığı yer kalmaması mı? Gelişim değişim uzun vadeli yatırım.

Memleketin her yerindeöyle yapılıyor deyip, çöpleri vahşi depolama yerlerinde depolayıp vahşice yakarak, vatandaşını zehirlemek mi? Gelişim, değişim.

Büyükşehir yasası gereği mallarına el koyduğu köylüsünden kendilerinin İMCusulü getirdikleri içme suyundan bile para aldıkları, ancak oralarda var olan göletleri değerlendirmeyip, ticari alanvasfıtaşıyan şehrin göbeğine su doldurmak mı? Gelişim değişim

Her sabah 9 anonsu yapıp, muhalefet partisi genel başkanı geliyor diye bir anonsu yapmamak mı? Değişim gelişim.

Lise çocuklarının sunumları ayarında projeler görselleyip, adının başına büyük proje deyip, kamulaştırma kararında ve proje görselinde sözüm ona unuttukları hizmet binasını, iller bankası borçlanma kararı öncesi şart koşulduğu için , borçlanma talebine iliştirmek mi? Değişim gelişim geniş açılı görmek.

Bir dönem dikilen ağacı bir sonraki dönem sökmek mi? Değişim gelişim uzun vadeli görüş.

Popülist yaklaşım sonucu ilçe içi trafiği ve park yerlerini ücretlendirerek disipline etmeden, borç parayla kamulaştırma yaparak, otopark yapacağım deyip, çevresinde ücretsiz yerler varken kapalı otoparktan ücret alabileceğini düşünmek mi? Yoksa park ücreti almayarak yandaşlara peşkeş çekmek mi? Değişim gelişim.

Elindeki dükkanları satıp, mal sahiplerinin emeklerini, anılarını, yaşanmışlıklarını hiçe sayarak,yerleriniyine borç parayla kamulaştırma yaparak dükkan yapmak mı? Yoksa onları da satacağım deyip yapsatçılığa soyunmak mı? Değişim gelişim.

Ey halkımız, günlerce özür dilesek de bu veballerden kurtulamayacağımızdandır ayak direyişimiz.

Saygılarımızla…

MURAT AYDOĞDU MECLİS TOPLANTISINDA YAŞANANLARI BÖYLE ANLATTI;

MURAT AYDOĞDUDAN ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMALAR;

26 May 2016 - 16:48 - Siyaset

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.

05

- Yüreğinize sağlık bizim düşündüklerimizi dile getirmişsiniz

04

- bu dünya yalan film entirika düzenbazlıkla gidiyor ama elbette allah cc de bir hesabı olacak bundan kaçış yok

03

- Nedense görev yaptığım yerler arasında Pamukovaya karşı bende bir sevgi ve unutmamazlık var.Ama ben bunu orda edindiğim dostlarıma bağlarım.bunlardan biride Murat beylerdir hatta kendisinin siyasetin içinde aktif görev almasını istemişimdir.Ama halkın şunu bilmesi ve görmesi gerekir yeni beyinler yeni hamleler demektir. ben bildim bileli Pamukova aynı problemleri yaşamaktadır.ülkemizde olduğu gibi halk kendi çıkarlarını bırakıp pamukovayı düşünürse çok daha güzel günlerin ve ilçenin daha fazla gelişeceğine inancım sonsuzdur.

01

- belediye baskanımız cevat keser istifa edemez bız onu pamukovada her zaman baskan olarak gormek ıstıyoruz secım zamanı muhalefet yapanları gorduk nerdesınız sımdı halk ıstıyor kardesım bosuna ne konusuyorsunuz.